друкувати


На Прикарпатті поштарі привласнили більше 130 тис грн, призначених для соціальних виплат на дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-05 02:30:17

Прокуратурою Галицького району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо працівників поштового відділення, котрі привласнили гроші 80-річної пенсіонерки.

Встановлено, що використовуючи своє службове становище, начальник відділення за попередньою змовою з листоношею, впродовж 2010 -2012 років поклали до власних кишень понад 130 тисяч гривень державної соціальної допомоги.

Близько 4500 грн. літня жінка мала одержувати щомісяця на утримання трьох неповнолітніх онуків, котрі залишились під її опікою після смерті дочки та зятя. Однак зловмисниці переконали пенсіонерку, що допомога виплачується лише двічі на рік, а виділені державою кошти забирали собі. При цьому, у відомості вносили неправдиві дані про нібито отримання та видачу грошових коштів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою осіб) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

На виконання вказівок процесуального керівника в ході розслідування провадження проведено більше 40 почеркознавчих експертиз. Досудове розслідування триває. Найближчим часом справа буде скерована до суду.

Джерело: Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області