друкувати


Платники Коломийщини навчаються використовувати електронно-цифровий підпис

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-31 06:00:41

Міндоходівці Коломийської ОДПІ вже традиційно, двічі на тиждень проводять семінари-тренінги з платниками податків, де на практиці навчають використовувати електронно-цифровий підпис під час подання податкової звітності.

Зокрема фахівці надають допомогу з підготовки необхідних документів для отримання ключів електронного цифрового підпису, поетапно розказують як встановити програмне забезпечення та відправити договори для подання звітності засобами E-mail, також усувають помилки, які допускають платники під час заповнення та передачі звітності.

З початку року вже більше п’ятисот платників Коломийської ОДПІ отримали безкоштовні ключі електронного цифрового підпису у відокремленому пункті сертифікації ключів, що діє при інспекції. Загалом звітність по єдиному соціальному внеску засобами E-mail з використанням даного ключа подали 1712 страхувальників (98 відсотків).

Зростання попиту пояснюється розвитком електронних сервісних послуг, які впроваджені для підвищення комфорту обслуговування, зокрема можливістю електронного звітування, яке дедалі більше набуває популярності серед платників.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ