друкувати


На Прикарпатті потерпілу обвинуватили у крадіжці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-30 12:00:55

Молода коломиянка звинуватила сорокарічну жінку в злочині, якого та не вчиняла.

Днями в Коломийський міськвідділ міліції звернулася 21-річна мешканка міста із заявою про крадіжку в неї золотого персня. У цьому заявниця звинуватила знайому жінку. За фактом крадіжки було відкрито кримінальне провадження, однак у ході досудового розслідування з’ясувалося, що притягувати до кримінальної відповідальності слід саму… "потерпілу".

Правоохоронці встановили, що заявниця була в більярдному клубі, де вживала спиртне. Увечері в неї закінчилися гроші, тому попросила свою знайому заставити на її паспорт у ломбарді золотий перстень. На що та погодилася. Після цього молода особа продовжила дозвілля в клубі, а вранці подалася в міліцію, де заявила про крадіжку коштовної речі.

Оскільки в міськвідділі міліції при прийнятті протокол-заяви про вчинене кримінальне правопорушення її попередили про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, то слідчий відкрив нове провадження - тепер уже проти недобросовісної заявниці. Обмовляння караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело: АП