друкувати


Про резонансну заяву співробітників спецпідрозділу "Альфа" на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-29 03:00:21

Серед працівників силових структур - МВС, СБУ немало мужніх, самовідданих бійців, які служать народу, - переконана громадськість, апелюючи до людей у погонах з посиланням на 60-ту статтю Конституції України не виконувати злочинні накази.

Вчора ввечері у місцевих ЗМІ поширена заява про те, що 6 представників Івано-Франківського центру спеціальних операцій "Альфа" написали рапорти на звільнення.

Причиною такого кроку стали накази "зверху", які хлопці відмовилися виконувати, адже давали присягу на вірність українському народу.

У відеосюжеті один із бійців у масці говорить про те, що був поставлений ультиматум: "якщо ми не підтримуємо діючу владу, ми зобов’язані написати рапорти про звільнення. Оскільки ми давали присягу українському народу, ми вирішили всім своїм спецпідрозділом піти у відставку, що і зробили. Ми не будемо виконувати злочинних наказів".

Спецпідрозділ"Альфа" підпорядковується центру спеціальних операцій у Києві, а також начальнику управління. Виконує завдання по боротьбі з терористичними проявами, захистом учасників кримінального судочинства, із санкції з Києва бійці можуть залучатися для затримання особливо небезпечних злочинців.

У прес-службі управління Служби безпеки в Івано-Франківській області інформацію про вихід співробітників з особового складу управління не підтверджують.

відео з Youtube

Джерело: ОДТРК "Карпати"