друкувати


Порушено кримінальне провадження щодо захоплення офісу ПР у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-28 07:30:51

У неділю, 26 січня, о 15:00 до Коломийського МВ УМВС надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що в будівлі, де знаходиться офіс районної організації Партїі регіонів, виявлено пошкоджені двері.

Виїхавши на місце події, слідчо-оперативна група встановила, що пошкодження здійснили учасники акції протесту на підтримку всеукраїнського попереджувального страйку, оголошеного лідерами опозиційних сил, у якому прийняло участь близько 500 осіб, повідомляє Сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області.

Окрім того, правоохоронці з’ясували, що окрім завданих збитків у вигляді пошкодження дверей, громадяни забрали документацію та прапор політичної партії, який пізніше спалили.

За фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження (Стаття 296. "Хуліганство": Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, — карається штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років). Проводиться перевірка, твердять в УМВС.

Як повідомив позаштатний кореспондент "Вікон" Євгеній Гапич із Коломиї, Штаб національного спротиву у Коломиї формує групу юристів для захисту ймовірних підозрюваних у відкритому кримінальному провадженні.

Про це повідомив координатор Штабу національного спротиву у Коломиї Любомир Глушков. Юристи будуть задіяні для того, щоб кримінальне провадження не переросло у кримінальну справу.

Як відомо, вчора Народна рада Коломиї заборонила діяльність Партії регіонів та КПУ на території міста і району.

Крім того, коломийська Народна рада вимагає у керівників-"регіоналів" написати заяви на звільнення.

Джерело: ВІКНА