друкувати


У Коломиї люди спалили партквитки та символіку Партії Регіонів (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-27 10:15:22

Хвиля радикальних протестних дій докотилася і до Коломиї. Традиційне віче завершилося штурмом офісів міської та районної Партії Регіонів.

Чоловіки у масках виносили офісну техніку, документацію, плакати, партійну символіку, прапори, біло-блакитні парасолі. На місці залишали тільки столи, крісла та шафи. А все почалося із палкого виступу на сцені пана Василя, який розповів, що два місці був на Майдані і йому прикро, що коломияни не роблять конкретних дій.

Усе, що винесли, активісти кидали у вогонь та спалювали. При цьому, із партійних квитків під крики "Ганьба" зачитували прізвища регіоналів, які не покинули ці ряди. Нагадаємо, міська фракція ПР на сьогодні складається із п'яти депутатів, районна нараховує 10, двоє написали заяви про вихід із неї.

Розпочали віче із молитви. Тільки якщо попередні два місяці просили у Бога сили тим, хто стоїть на Майдані, то сьогодні молилися за душі тих, хто помер на барикадах.

В Україні, зокрема у Коломиї, невдовзі можуть ввести надзвичайний стан. Про це розповів міський голова Ігор Слюзар. Він зазначив, що не буде доступу до Інтернету, не працюватимуть мобільні телефони. А на територію міста та району введуть війська. Тому Ігор Слюзар запропонував такі кроки: перше - це створення Народної ради, яка фактично візьме управління містом у свої руки. До її складу ввійдуть голови опозиційних фракцій та 5 представників від громади. Друге - у міській раді уже приступив до формування першої сотні загону народної самооборони. Ігор Слюзар зазначив, що це питання повинні регулювати також і місцеві силовики, з якими він сьогодні ввечері вестиме переговори.

Учасники віче підняттям рук підтримали пропозиції Ігоря Слюзара. Аналогічно діятиме і район. У вівторок на сесії депутати розпочнуть розглядати відповідні питання, - розповів голова районної ради Богдан Болюк. Проте, на Коломийщині трохи складніша ситуація, адже є 83 населені пункти та 50 сільських рад. Головне завдання – скоординувати кожну із них.

Міськрайонне віче поповнилося активістами із Печеніжина. Люди пішки прийшли зі свого населеного пункту до Коломиї. Тим самим, кажуть, хотіли розбудити тих, хто дрімає перед телевізором та у теплій хаті спостерігає за революцією.

Те, що українських чоловіків цинічно вбивають і ніхто не несе за це відповідальності, коломиян дратує найбільше. Вогонь ще догорав, а учасники віче уже розходились. Деякі планували пікетувати райдержадміністрацію. І обіцяли, що все пройде мирно.

Джерело: НТК