друкувати


Заяву на звільнення і на вихід із Партії регіонів написав голова Калуської РДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-24 05:45:28

Сьогодні калушани прийшли до Калуської РДА. У голови РДА Василя Петріва вимагали написати заяву на вихід із Партії регіонів. Той спочатку написав заяву про складання повноважень голови адміністрації, потім - на вихід із Партії регіонів.

Голова Комітету опору диктатурі Петро Цюпа зазначив: той, хто нині має квиток Партії регіонів, причетний до вбивств мирного населення. Наводячи історичні паралелі, він сказав: нині члени ПР схожі на "стрибків" часів УПА, які у будь-яку хвилину готові зрадити.

Депутат Калуської міської ради Віталій Джуган, який щойно повернувся з Києва, розповів, що загиблий вірменин Сергій Нігоян, тієї трагічної ночі був із калушанами біля калуського намету на Майдані, грівся біля бочки, підкидав дрова.

- Біля п’ятої ранку він узяв шину і сказав, що піде на вул. Грушевського її підпалити, щоб створити димову завісу, - розповів Віталій Джуган. - Ми більше його не побачили: у його тіло вп’ялися свинцеві кулі, яких, за словами нашої влади, "Беркут" не використовує. Коли я їхав у Київ, то моя, вагітна четвертою дитиною дружина сказала, що подасть на розлучення. Але я вас усіх прошу: всі - на Майдан. Чим більше нас там буде - тим меншою буде ймовірність, що Майдан розженуть!

Сотні калушан скандували голові Калуської РДА: "Ганьба!" "Відставка!", "Портрет!"

Першого заступника голови Калуської адміністрації Федора Вовка, який є очільником районної організації Партії регіонів, на робочому місці не виявилося. За словами Василя Петріва, заступник перебував на обідній перерві. Проте, навіть по обіді Федір Вовк не з’явився.

Василь Петрів пояснював, що портрети Януковича є тільки у його кабінеті та кабінеті його першого заступника - голови Калуської районного організації ПР Федора Вовка, оскільки вони двоє пройшли погодження у президента і представляють у Калуші уряд.

- Ви можете добитися того, що сюди посталвять людину, яка буде виконувати злочинні накази, - пробував переконувати Василь Петрів. - Ми готові уступити владу виконкому, який учора вирішила утворити Калуська районна рада. Мій хрест - бути нині тут.

Проте, за словами Петра Цюпи, напівворог - гірше, ніж ворог.

Тим часом мітингувальники забрали із кабінету голови Калуської адміністрації портрет Віктора Януковича та винесли на вулицю.

Джерело: ВІКНА