друкувати


Голова обласної ради Василь СКРИПНИЧУК: З народом воювати не можна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-21 12:00:22

Прийняття останніх законів сколихнули свідомість українців. Навіть ті, що донедавна були байдужі до Євромайдану схвильовані та розгублені. А частина майданівців зрозумівши, що їм нічого втрачати, пішла на штурм Верховної ради. Протистояння триває й досі.

Кореспондент "Бліц-Інфо" поцікавився у прикарпатських депутатів, який вони бачать вихід з цієї ситуації та чи не можна вважати події на Грушевського Києві початком справжньої революції..

Депутат обласної ради та її очільник Василь Скрипничук переконаний, якщо б влада хоч трохи дослухалась до народу - подій, що мали місце в ніч з 19 на 20 січня не було б.

"Було би дуже бажано якби влада нас послухала і акуратно відправили когось із цих людей, які не змогли втримати ситуацію в суспільно-політичних рамках та межах конституції і Законів України. Були би відправили тих людей трохи дальше від влади, то у нас би цієї ситуації не було", - зазначив Василь Скрипничук.

Відтак єдиним правильним рішенням діючої влади, на думку депутата, було б піти у відставку.

"Очевидно, що зараз уже пізно когось з кимось мирити. Я так думаю, що вже пізно навіть Президентові вберегти своє лице - його в нього вже не має просто. Те що зараз твориться на Грушевського. Оте протистояння проти людей, проти будь-кого з людей ви бачите до чого воно призводить. Але це все розпочала влада. Офіційна державна влада. Тому, я думаю, що зараз найкраще було б просто вступитися. Верховній раді - розпуск, Президентові - відставка, Кабінет Міністрів взагалі хай би збирався. Натомість призначати уряд порозуміння і злагоди у світі ж були такі прецеденти. Але з народом воювати не можна. Бо народ зараз показав, що він трошки вже став не те, що народом, а нацією. Один з тих наслідків якого ніхто не чекав. Народ весь від Півночі до Півдня, від Заходу до Сходу. Тут є становлення нації. Вище від людей ще ніхто не був. Вище людей є тільки Бог. А Бог, я думаю, що він буде добрий до України", - наголосив депутат.

Джерело: Бліц-інфо