друкувати


На Коломийщині від вітру впала реліктова сосна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-10 04:15:50

У Коломиї впало дерево. Реліктова сосна, віком кілька сотень років, з гуркотом завалила огорожу та впала просто під двері сусіднього будинку. На щастя, ніхто не постраждав. Пошкоджено тільки лінії електропередач. На місці працювали комунальники.

Сосна росла поблизу автобусної зупинки, на вулиці Івана Франка. Те, що вона в аварійному стані, у комунальній службі знали давно. Зокрема, минулого року депутат міської ради Василь Козоріз навіть подавав відповідний запит. Проте, екологічна інспекція з Івано-Франківська вирішила, що це реліктове дерево, а отже його чіпати не можна, - розповідає начальник відділу управління комунальним майном Мирон Михалушко.

Стовбур сосни більше метра в діаметрі, довжина дерева - приблизно 10-12. Оскільки дерево всередині повністю прогнило, його повалив порив вітру. Це сталося 10 січня зранку, розповідають очевидці. Спочатку почули жахливий гуркіт, а коли відчинили двері - дерево лежало просто під ногами.

На щастя для перехожих та людей, що чекали на автобус, усе закінчилося добре. Ніхто не постраждав. Дерево завдало лише матеріальних збитків: пошкоджені дві секції огорожі, частина покрівлі та електричні дроти.

Джерело: НТК