друкувати


На базі Палацу Потоцьких в Івано-Франківську створять сучасний культурно-мистецький центр

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-02 04:15:06

Перетворити комплекс колишнього Палацу Потоцьких в Івано-Франківську на сучасний культурно-мистецький центр має намір голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов.

Про це він повідомив на прес-конференції за підсумками соціально-економічного та культурного розвитку Прикарпаття у 2013 році.

Зі слів Василя Михайловича, нещодавно, на зустрічі з представниками закладів культури та творчих спілок області постало питання, що на Івано-Франківщині на відміну від інших регіонів сьогодні немає потужного сучасного культурно-мистецького центру, де б місцеві митці могли виставляти свої творчі доробки, проводити творчі зустрічі тощо. Крім того, сьогодні обласна влада не має приміщення, де б можна було достойно прийняти численні іноземні делегації, що відвідують нашу область.

Створити такий центр, який би вирішив обидві проблеми, очільник облдержадміністрації планує, як вже зазначалося, на базі колишнього Палацу Потоцьких. За словами Василя Чуднова, він вже мав зустріч з відомим на Прикарпатті підприємцем Олегом Бахматюком, у власності якого сьогодні перебуває палацовий комплекс, і той йому обіцяв передати маєток громаді. "Я зустрічався з Олегом Бахматюком, - зазначив голова облдержадміністрації на прес-конференції, - я йому пояснив: або він має палац і має усі пов’язані з цим проблеми, або він не має палацу і стає героєм Прикарпаття".

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації