друкувати


4 мільйони гривень заборгованої зарплати виплачено у області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-24 03:15:59

Наприкінці минулого тижня відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головування заступника голови обласної комісії Ігоря Зварича.

Проаналізовано виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати, сплати єдиного внеску та інших платежів до бюджету Пенсійного фонду України.

Упродовж цього року виплачено майже 4 млн грн заборгованої заробітної плати, повністю ліквідовано заборгованість із заробітної плати в 14 із 19 районів і міст області. Забезпечено виконання завдання Уряду щодо повного погашення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах області, відсутні борги з оплати праці у бюджетній сфері.

Виконано завдання Уряду щодо скорочення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам області. Станом на 1 грудня графіки погашення боргів з оплати праці виконано. Доведене завдання щодо погашення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України за платежами, по яких в територіальних органах державної виконавчої служби області станом на 01.08.2013 року відкрито виконавче провадження щодо її примусового стягнення, у вересні-листопаді цього року виконано. Так, за виконавчими документами з економічно-активних платників стягнено 16 млн гривень. Крім того, впродовж вересня-листопада цього року в рахунок боргу зі сплати єдиного соціального внеску за виконавчими документами органів Пенсійного фонду, по яких відкрито виконавче провадження, надійшло 6,3 млн гривень.

Вдалося стабілізувати темпи зростання заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій економічно-активних платників.

За підсумками засідання зобов’язано департамент фінансів облдержадміністрації спільно з головним управлінням Державної казначейської служби в області забезпечити своєчасне перерахування коштів за платіжними дорученнями; доручено регіональному відділенню Фонду державного майна України в області інформувати про стан передачі ДП "Коломийський експериментальний завод "Прут" в управління Фонду Державного майна України та перспективи погашення заборгованості із заробітної плати; утворено робочу групу з комплексної перевірки ТзОВ "Карпати плюс 2004" та прийнято ряд додаткових заходів, спрямованих на забезпечення виконання завдання Уряду щодо погашення заборгованості із заробітної плати і заборгованості із сплати єдиного внеску та інших платежів до бюджету Пенсійного фонду України.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації