друкувати


Україна не збирається відмовлятися від кредиту МВФ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-23 12:00:57

Україна не збирається відмовлятися від співпраці з МВФ, незважаючи на купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Про це в інтерв'ю телеканалу "1+1" заявив віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

"Кредит МВФ нам все одно потрібен, тому що його надають на дуже вигідних умовах - я маю на увазі винятково фінансові умови", - сказав Бойко, додавши, що низка умов фонду для України, як і раніше, не прийнятні.

За його словами, Київ продовжить переговори з МВФ про більш прийнятні умови виділення кредиту.

Як відомо, у вівторок у Москві відбулося засідання російсько-української міждержавної комісії за головуванням президентів Росії і України Володимира Путіна і Віктора Януковича. Під час засідання було досягнуто кількох домовленостей, зокрема, про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

У п'ятницю прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що Україна після досягнення домовленостей з РФ про суттєве зниження ціни на газ і купівлі українських євробондів поки не відчуває необхідності у кредитах Міжнародного валютного фонду.

Як відомо, Київ прагне залучити у рамках нової кредитної програми МВФ близько 15 мільярдів доларів.

МВФ висуває список умов, необхідних, щоб впоратися з викликами, що стоять перед українською економікою. Фонд рекомендував Україні підвищити гнучкість валютного курсу, скоротити витрати, підвищити тарифи на електроенергію і газ, а також провести реформи для поліпшення ділового клімату.

Джерело: Дзеркало Тижня