друкувати


Івано-Франківська ялинка приїхала з Надвірнянського району

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-23 10:00:59

Сьогодні, 23 грудня, працівники ПрАТ "Зелене господарство" встановлять на Вічевому майдані Івано-Франківська новорічну ялинку висотою понад 20 м, привезену із с. Середній Майдан Надвірнянського району.

Для оздоблення ялинки Департаментом комунального господарства, транспорту та зв’язку придбано ялинкові прикраси та декоративний дощик в ТзДВ "Полімер" (м. Івано-Франківськ). Кольори для оздоблення новорічної ялинки підібрано в тонах національної символіки (синьо-жовтий колір). Додатково ялинка буде оздоблена синьо-жовтими китицями. Влаштування святкової ілюмінації на новорічній ялинці буде виконано ДП "Міськсвітло".

Новинкою оформлення міста до святкування Новорічних та Різдвяних свят цього року буде влаштування ілюмінації з гірлянд на стовбурах дерев та оздоблення крон дерев на Вічевому майдані, у сквері Медакадемії та у сквері Міцкевича. Буде виконано також святкове оформлення ялинок на Вічевому майдані, "Стометрівці" та площі Ринок. На Вічевому майдані встановлять символ року - фігурку коня. Заплановане влаштування світлових розтяжок на вул. Шевченка, вул. Галицькій (в’їзд у місто) та інших.

"В Івано-Франківську й досі тривають суперечки про доцільність встановлення новорічної ялинки. Думки мешканців міста розділилися, проте, після тривалих вагань, на нараді в міського голови було вирішено, що ялинку встановлювати все ж потрібно. Адже вона є символом нового року і робиться в першу чергу для дітей. Тим більше, що ялинка жодним чином не заважатиме акціям протесту на Вічевому майдані, а навпаки, скликатиме на віче все більше й більше людей, в тому числі й тих, які раніше не брали участі в акціях протесту. Боротися потрібно не з ялинкою в Івано-Франківську, а із тим злочинним режимом, який сьогодні окупував Україну", - зауважив директор Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.

Урочисте відкриття новорічної ялинки заплановане на неділю, 29 грудня.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА