друкувати


На грудневому засіданні коломийського виконавчого комітету

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-20 10:15:38

18 грудня 2013 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради.

В порядок денний було включено 21 питання.

По першому питанню "Про стан здійснення у місті Коломиї контролю за охороною пам’яток історії та культури" доповідала начальник відділу Уляна Мандрусяк. Як зазначила доповідач, наше місто Коломия знаходиться у списку історичних населених місць України. На його території знаходяться 38 пам’яток містобудування та архітектури, які входять в загальнодержавний реєстр нерухомих пам’яток України (два об’єкти - національного значення і 36 - місцевого значення), 76 пам’яток історії та монументального мистецтва, 61 могила видатних людей, 13 скульптурних композицій та 55 пам’ятних дошок.

Центральна частина міста є основною для проведення екскурсій за визначеними туристичними маршрутами, що проходять повз пам’ятки, пам’ятні дошки, будівлі, які потрібно підтримувати в належному вигляді. На сьогоднішній день в аварійному стані знаходиться будинок молодіжного центру за адресою вул. С. Петлюри, 11, а також скульптури на будинку Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, які потребують негайної реставрації.

На сьогоднішній день Коломия має виготовлених 6 паспортів на пам’ятки архітектури та містобудування: 1. Пам’ятка архітектури національного значення "Благовіщенська церква". 2. Пам’ятка архітектури національного значення "Дзвіниця Благовіщенської церкви". 3. Пам’ятка архітектури місцевого значення "Національний музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й.Кобринського". 4. Пам’ятка архітектури місцевого значення Будинок щадничої каси (Міський палац культури "Народний дім". 5. Будинок повітової ради п. ХХ ст. "Музей історії міста Коломиї". 6. Будинок культури п. ХХ ст. на вул. Родини Крушельницьких, тепер вул. С. Петлюри, 11, м. "Молодіжний центр".

Враховуючи важливість даного питання, відповідно до Закону України "Про охорону культурної спадщини", вона запропонувала створити структурний підрозділ Коломийської міської ради, який би забезпечував контроль та охорону пам’яток історії і культури на території нашого міста.

Виконавчий комітет у своєму рішенні запропонував підготувати пропозиції щодо створення відповідної структури.

Про стан примусового виконання рішень щодо наповнення бюджету та погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України доповідала - начальник відділу державної виконавчої служби Коломийського міськрайонного управління юстиції Валентина Попик. Вона зазначила, що у відділі ДВС управління юстиції станом на 01.12.2013 року підлягало примусовому виконанню 6254 виконавчих документів на суму 16 221 982 грн., стягувачами по яких виступає Управління Пенсійного Фонду в Коломиї та Коломийському районі. Найбільшими боржниками є ТзОВ "Лісова компанія "Лаванда", ВАТ “Коломийське будівельне управління”, ТДВ "Коломийський ДОЗ", МП "БМП "Газовик", ВАТ "Коломийський м'ясокомбінат".

На даний час державними виконавцями ВДВС Коломийським міськрайонним управлінням завершено 4410 виконавчих проваджень на суму 8 117 827 грн. За вказаний період фактично було виконано 1064 виконавчі провадження на суму 733 203 грн., яку перераховано до УПФУ. На примусовому виконанні перебуває 1844 виконвачі провадження на суму 8 104 155 грн, з них зупинено 70 виконавчих проваджень на суму 139 030 грн.

Про план роботи на перше півріччя 2014 року доповідав керуючий справами виконкому Андрій Грицан.

Про затвердження Положення про порядок організації та здійснення контролю за виконанням документів органів влади вищого рівня, рішень виконкому, розпоряджень та доручень міського голови у Коломийській міській раді та її виконавчих органах доповідала начальник загального відділу міської ради Оксана Шмідль.

З питань, що стосувалися дітей, доповідала головний спеціаліст служби у справах дітей міської ради Галина Мисливчук.

На засіданні було також розглянуто господарські та інші питання. По всіх прийняті відповідні рішення.

Джерело: Коломийська міська рада