друкувати


Книга Мар’яни і Тараса Прохаськів стала "Дитячою Книгою року ВВС-2013"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-14 11:00:44

Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті, йдеться у повідомленні ВВС Україна. Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу "Книга року ВВС" на всіх наступних виданнях цих книжок.

"Далекий простір" Ярослава Мельника (Харків, "Клуб сімейного дозвілля", 2013) і "Хто зробить сніг" Мар’яни і Тараса Прохаськів (Львів, Видавництво Старого Лева, 2013) стали переможцями конкурсу "Книга року BBC-2013" та "Дитяча Книга року ВВС-2013", що представлені ВВС Україна у співпраці з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

"Сніг - це звичайна річ для українців взимку, але чудова книга Мар’яни і Тараса Прохаськів заслуговує на відзнаку. З неї наймолодші громадяни України дізнаються про дружбу, а також про те, як триматися разом і долати страх. Культурна програма ЄБРР стала партнером ВВС Україна для того, щоб підтримувати українську літературу, тому що ми віримо, що література є ключовою складовою демократичного суспільства, і вона починається з дитячих книг", - говорить Джонатан Чарльз, Директор з комунікацій ЄБРР.

 

Премія "Книга року ВВС" була започаткована у 2005 році. З 2012 року, коли з’явилася нова номінація "Дитяча Книга року ВВС", премія проводиться у партнерстві з Культурною програмою ЄБРР.

Джерело: ВІКНА