друкувати


Проведено призовну кампанію на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-13 05:15:13

Сьогодні у приміщенні Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбулось підсумкове засідання обласної призовної комісії призовної кампанії "Осінь - 2013".

На засіданні були присутні Івано-Франківський обласний військовий комісар полковник Ігор Павлюк, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Олександр Криницький, представники всіх міських та районних об’єднаних військових комісаріатів.

Івано-Франківський обласний військовий комісаріат вчасно і в повному кількісному і якісному обсязі виконав поставлені перед ним завдання стосовно комплектації військ призовниками, - наголосив полковник Ігор Павлюк. - Загалом нами було призвано 294 чоловіка. 130 з них пішли служити до лав Збройних Сил України, 134 до структур МВС, та 30 до державної спеціальної служби транспорту. За підсумками кращими в нашій області стали Снятинсько - Городенківський та Тисменецько -Тлумацький об’єднані районі військові комісаріати.

Також обласний військовий комісар подякував всім головам районів та медичних комісій за якісну роботу і забезпечення заходів пов’язаних з проведенням призовної кампанії. Проаналізував результати та хід призову начальник відділу комплектування та призову -заступник військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату підполковник Валерій Волинков. Зокрема він зазначив, що порівняно з осіннім призовом минулого року кількість призовників скоротилась на 280 осіб. Це пов’язано з тим, що Збройні Сили України провели ґрунтовні роботи з реформування та переходу на контрактну службу. Також за словами офіцера до війська пішло служити 26 прикарпатців з вищою освітою, 8 хлопців з незакінченою вищою освітою, 13 з середньо-технічною, 129 середньо-спеціальною освітою. Крім цього для проходження служби було відібрано лише юнаків з якісними показниками у фізичному розвитку та міцним здоров’ям. Отже Збройні Сили отримали з Прикарпаття лише високоосвічених та здорових призовників. Також позитивним є той факт, що всі сто відсотків юнаків, які пройшли медичні комісії та були призначені у команди прийшли на відправку. Жоден з Прикарпатців цього разу не став ухильником.

На завершення підведення підсумків Івано-Франківський обласний військовий комісар полковник Ігор Павлюк наголосив, що незважаючи на те, що Збройні Сили України перейшли на комплектування особовим складом за контактом весняна та осіння призовні кампанії 2014 року будуть! Юнаків призиватимуть до служби у органах МВС та державної спеціальної служби транспорту. Отже достойно завершивши цьогорічну призовну кампанію потрібно починати готуватись до наступних призовів.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр МО України