друкувати


У Івано-Франківську відзначать учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-13 09:00:44

14 грудня в Україні традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - людей, які ціною свого життя і здоров’я, змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Працівники Департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради організовують обстеження матеріально-побутових умов учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з метою необхідності надання матеріальної допомоги. Окрім того, керівник Департаменту Олександра Заклинська звернулася до керівників підприємств, установ та організацій міста з проханням вшанувати та відзначити учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які працюють в колективах, надати їм матеріальну допомогу та посприяти у вирішенні проблем.

15 грудня об 11.30 у приміщенні бібліотеки-філії №2 буде відкрито книжкову виставку "Ціною свого життя і здоров’я здолали страшну трагедію". У школах міста вчителі проведуть тематичні години класного керівника з учнями 5-11 класів "Відлуння Чорнобиля: історія трагічного минулого".

У шкільних бібліотеках працюватимуть виставки науково-популярної, художньої літератури із висвітлення проблем Чорнобильської катастрофи "Чорнобиль немає минулого". Будуть організовані учнівські екскурсії в музей пожежної частини УМВС з метою перегляду експозиції, присвяченої Івано-Франківським пожежникам - ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Окрім того, діти ліквідаторів аварії на ЧАЕС відвідають святковий концерту та отримають солодкі подарунки до Дня Святого Миколая.

14 грудня об 11.00 жертв Чорнобильської катастрофи вшанують покладанням вінків до пам’ятного знаку "Жертвам Чорнобиля".