друкувати


У Коломиї відзначали Міжнародний день людей з інвалідністю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-07 09:15:03

Вітальним словом його преосвященства владики Коломийсько-Чернівецької єпархіє УГКЦ Василя Івасюка розпочалася зустріч людей з інвалідністю в святково оформменому залі колиби Вуйка Василя у с. Шепарівці, Коломийського району.

Зала вмістила більше 80 осіб людей з інвалідністю та членів їхніх сімей. Серед них багато тих людей на візочках, які покинули сьогодні, можливо єдиний в році раз, свої оселі, щоб зустрітися зі своїми товаришами.

Біля 40 осіб - це були друзі із Коломийського благодійного фонду "Крокус".

Організатором цього дійства стала сестра Вероніка зі своїми вихованцями недільної школи та дітьми Коломийського сиротинця УГКЦ.

Концерт, ігри та забави, запальні танці, що підготували вони, супроводжували всіх протягом зустрічі. Це дійство, як нагадування про те, що люди з обмеженими можливостями мають такі ж бажання жити активним суспільним життям, спілкуватися, веселитися, співати і танцювати навіть тоді, коли ці їхні дії чимось відрізняються від загальноприйнятих. Лише різниця в тому, що для них треба створити трохи інші, пристосовані умови.

Багатий святковий стіл, який любязно подарували присутнім господарі колиби, - приємно вразив присутніх. Всі були щиро вдячні організаторам за пятигодинний відпочинок, смачні страви та різноманітну програму.

 

Джерело: Коломийський БФ "Крокус"