друкувати


Вчора на коломийському віче було прийнято два звернення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-04 01:00:14

Вчора, о 14.00 годині коломияни знову вийшли на віче, яке відкрила депутат міської ради Лідія Ріпецька.

До присутніх звернувся міський голова Ігор Слюзар, який нещодавно повернувся з майдану. Він закликав, не дивлячись на те, що Верховна Рада не відправила у відставку уряд Азарова, не здаватися, а їхати до Києва і доводити боротьбу до кінця.

Віче прийняло два звернення: "До офіцерів і службовців правоохоронних органів та силових структур України” та “Патріархам всіх релігійних конфесій в Україні, Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій". Ось їх повний текст.

ЗВЕРНЕННЯ

до офіцерів і службовців правоохоронних органів та силових структур України


Дорогі правоохоронці, офіцери та службовці силових структур України!

Україна і український народ, на вірність якому Ви присягали, сьогодні, як ніколи, потребують Вашої підтримки, охорони і захисту. Натомість, бандитський режим, намагається протиставити Вас народові, захищаючи свої шкурні інтереси, прикриваючись Вашими щитами від народу, який мирно висловлює йому свою недовіру і вимагає його зміни. Своїми злочинними наказами цей режим задля самозбереження знову розводить по різні боки барикад братів і сестер, синів і матерів. Чи вже зовсім вихолощені з Вашої пам' яті і свідомості ті історичні трагедії, коли режим використовував Вас, як гарматне м'ясо, як винищувальні загони для захисту чужих інтересів, як стрибків, що вкрили себе і свій рід ганьбою і прокляттям народу!

Україна прийняла Вашу синівську обітницю і в цей вирішальний момент молиться за Вас і дітей Ваших до Всевишнього, щоб відвернув від Вас долю блудних синів, щоб дав Вам мужності і сили відмовитись від виконання злочинних наказів зверху. Хіба Ви не бачите, що цей режим, використовуючи кримінальні структури, вчиняє провокації і кидає на Вас тренованих бойовиків в масках, озброєних ланцюгами, арматурою, іншими засобами та ще й забезпечує їм парковку не територіях державних установ! Цьому режимові не потрібні правоохоронні структури і військо для відстоювання національних інтересів. Йому потрібна армія бойовиків для кривавої розправи над без-захисними студентами, журналістами, Вашими матерями, братами і сестрами! Від цього безчинства здригнувся весь світ і засудив його!

Ми звертаємось до Вас, сини України, нащадки козацької, стрілецької, повстанської слави: станьте у цей вирішальний час справжніми захисниками і охоронцями прав і свобод рідного народу! Нехай Ваша рука і довірена Вам зброя не підніметься на беззбройного повстанця, якому урвався терпець і він більше не хоче терпіти наруги над своїм правом вибору, своєю гідністю! Ми закликаємо Вас бути разом з народом, і захистити його вибір! У цей вирішальний момент ми хочемо почути від Вас ствердне «Служу народові України!»

І тому закликаємо:

 

Міліція і Українське військо - з народом!

Правоохоронні органи і силові структури - з народом!

Кровава хунта в Україні - не пройде!

 

Прийнято на вічі 03 грудня 2013 року, м. Коломия

 

 

Патріархам всіх релігійних конфесій в Україні,

Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій

ЗВЕРНЕННЯ

Після провалу саміту у Вільнюсі в Україні втілюється один з найгірших сценаріїв розвитку подій. Нереалізовані надії на укладання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та надзвичайно жорстоке побиття мітингувальників на Євромайдані в ніч з 29 на З0листопада, породили майже мільйонний Майдан в Києві та багатотисячні демонстрації в українських містах. На жаль, протистояння мирних мітингувальників з міліцією триває, стимулюється провокаторами, які використовують протестні настрої для вчинення радикальних дій та втягують сторони у ще більшу конфронтацію.

У зв'язку з цим просимо Вас:

Зробити спільну заяву до Президента України, Верховної Ради України, правоохоронних органів та силових структур про недопущення застосування зброї у протистояннях. Питання запровадження надзвичайного стану має бути негайно знято з порядку денного як таке, що збурює ситуацію і жорстко протиставляє різні сторони українського політикуму і суспільства, а також різні регіони України. Всі зусилля мають бути направлені зараз на пошук цивілізованого політичного врегулювання кризи шляхом діалогу. Голос народу та його волевиявлення повинні бути почутими.

 

Прийнято на загальноміському вічі 03 грудня 2013 р.

Джерело: Коломийська міська рада