друкувати


В Івано-Франківську відбулась спільна сесія рад всіх рівнів області. Прийнято ряд Звернень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-02 10:00:51

Вчора, 1 грудня 2013 року, в Івано-Франківську біля приміщення адмінбудинку відбулась спільна сесія Івано-Франківської обласної та міської рад, а також рад всіх рівнів Івано-Франківської області.

В рамках сесії, було прийняте звернення, зачитане міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом. У Звернення засуджується розгін мирних демонстрантів в ніч з 29 на 30 листопада на Європейській площі у Києві та міститься заклик до правоохоронних органів, ЗМІ, представництв країн ЄС та Уряду США.

У зверненні також йдеться про можливі акції громадянської непокори та попереджувальний страйк.

 

Звернення щодо подій в ніч з 29 на 30 листопада на Європейській площі у Києві

 

Івано-Франківська міська рада від імені територіальної громади міста висловлює обурення подіями, що відбулись 29 на 30 листопада на Європейській площі у Києві.

Застосування грубої сили до громадян України, які у мирний спосіб прийшли висловити підтримку підписанню Угоди про асоціацію України з ЄС та висловити свій протест проти різкої і невмотивованої зміни зовнішньополітичного курсу України Урядом та Президентом Віктором Януковичем, вважаємо неприпустимим та безпрецедентним проявом насильства владної верхівки проти свого народу.

У зв’язку з продовженням мирних акцій протесту, звертаємось до керівництва МВС та його структурних підрозділів на місцях із закликом не виконувати злочинних наказів, не вчиняти жодних актів насильства щодо мирних громадян та не брати участь у спробах розгону мирних акцій протесту на всій території України.

Звертаємось до офіційних представництв країн-членів Європейського союзу, представництва уряду США в Україні із офіційною заявою про підтримку петиції щодо заборони в’їзду до країн ЄС та США Президенту Віктору Януковичу, членам Кабінету Міністрів України та членам їх сімей, а також блокування в європейських банках їх рахунків та рахунків компаній пов’язаних із ними.

Івано-Франківська міська рада звертається до усіх громадян України-членів Партії регіонів із закликом покинути ряди цієї політичної сили, здати партійні квитки політсили, яка сформувала уряд, який поправ усі принципи демократичного суспільства та силою розганяє мирні протести.

Також звертаємось до усіх представників засобів масової інформації із закликом об’єктивно та неупереджено висвітлювати події, які відбуваються в Україні, не дезінформувати громадян та не замовчувати факти вчинення насильства й неправомірних дій до активістів протестного руху та мирних громадян, що їх підтримують.

У випадку продовження застосування силових методів відносно протестуючих громадян, залишаємо за собою право вдаватись до громадянської непокори та до загальнодержавного попереджувального страйку.

 

 

Івано-Франківська міська рада

від імені територіальної громади міста Івано-Франківська

 

 

Міський голова Віктор Анушкевичус

Джерело: Прес-служба Івано-Франківського МВК