друкувати


Експерт розповів про перспективи підписання асоціації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-29 06:00:19

Перерву у підписанні угоди про асоціацію з ЄС у жодному разі не можна розцінювати як програш України і тим більше як крок, що закриває для нашої країни європерспективи.

Таку думку висловив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко.

"Сьогодні громадськість скоріше емоційно оцінює подію. Опозиція вміло користується настроями суспільства, підігріваючи ситуацію в стилі "все пропало". Але насправді, якщо тверезо проаналізувати сказане на саміті, потрібно говорити, що все тільки починається. І Євросоюз, й українська влада підтвердили європрагнення України. Більш того, називалися конкретні терміни, до яких сторони спробують вирішити клубок економічних та зовнішньополітичних проблем, що перешкодили підписати Угоду сьогодні, - це березень наступного року", - сказав експерт.

За його словами, "найближчими місяцями багато що залежатиме від того, наскільки Євросоюз виявиться готовий надати необхідну економічну і політичну допомогу Україні".

"Також важливо, яка зі сторін всередині України зуміє більш аргументовано викласти Президентові своє бачення майбутнього країни - "євроінтегратори", які уособлюються сьогодні з віце-прем'єром Арбузовим або "червоні директори", чию політику підтримує прем'єр Азаров. У будь-якому разі, це питання найближчого майбутнього. Вважаю, народ має дати українській владі час, щоб вона спробувала вирішити ті проблеми, які завадили підписанню Угоди", - сказав експерт.

Джерело: ТСН