друкувати


Заява обласної ради щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-22 02:00:49

Рішення обласної ради від 15.11.2013. № 1059-25/2013

ЗАЯВА

Минає вісімдесят років з часу Голодомору 1932-1933 років, який став найбільшим геноцидом в історії людства. Мільйони українців були вбиті комуно-більшовицьким режимом, який задля досягнення політичної мети застосував найжорстокіші методи розправи з цілим народом. Жертви, понесені українською нацією, є безпрецедентними. А Голодомор 1932-1933 років є злочином проти українства, людства і людяності. Таке не можна забути.

А тому рішуче заперечуємо спробу применшити трагедію нації, відвернути увагу як в Україні, так і у світі, від злочинного убивства голодом мільйонів мирних людей.

Цей злочин здійснено партією більшовиків, наступниками і спадкоємцями яких є нинішні комуністи. Заперечення ідеології комунізму, суд над комуністичною системою є не тільки актом справедливості, але й кроком, який унеможливив би повторення таких злочинів.

Натомість робиться спроба повернення до минулого: пам’ятники Сталіну, іншим організаторам і виконавцям Голодомору, суди над тими, хто протистоїть героїзації сталінської епохи.

Неналежне пошанування пам’яті убієнних голодом, невизнання Голодомору як геноциду всупереч рішенню парламентів та урядів багатьох країн світу, змушує нас ще раз заявити: поза законом мають бути усі, причетні до цього злочину, а комуністична партія в Україні - заборонена.

Надзвичайно високу ціну заплачено за незалежну державу. Висловлюємо спротив втягуванню України у Митний Союз, нав’язуванню "русского міра", поверненню ідеології, заплямованої кров’ю.

Курс України на Європу має бути незмінним. Історія дала українцям важкий урок. Ми пам’ятаємо, що означає бути бездержавною нацією, приєднаною до імперії.

Вшановуючи пам’ять невинно вбитих мільйонів українців заявляємо: повороту назад не буде. Ми за європейські цінності, за пошанування людського життя - як найбільшого блага. Це можливе тільки в суверенній державі з власним політичним курсом.

Вічна пам’ять усім тим, чиє життя забрали кати у червоних погонах.

Вклонімося пам’яті поколінь убитих і ненароджених земляків наших.

Запалімо свічку пам’яті!

Слава Україні!

 

Прийнято на двадцять п’ятій сесії

Івано-Франківської обласної ради

шостого демократичного скликання

15 листопада 2013 року

Джерело: Івано-Франківська облрада