друкувати


Що спільного у івано-франківського сміття і відеокамери?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-07 01:00:43

Вивіз сміття покращать з допомогою відеокамер. Саме до таких методів вирішили вдатися в Департаменті комунального господарства, транспорту і зв’язку, щоб вирішити проблему вивезення твердих побутових відходів та прибирання контейнерних майданчиків.

Зокрема передбачається встановлення камер відеоспостереження у найбільш проблемних місцях постійного утворення стихійних сміттєзвалищ. Це дасть змогу проводити контроль, виявляти та притягувати до адмінвідповідальності мешканців та суб’єктів господарювання які викидають великогабаритні відходи, листя та гілля у невстановлених місцях. Розмір штрафів за таке порушення становить від 340 до 850 грн.

Також передбачається, що уже з грудня 2013 року КП "Муніципальна інспекція з благоустрою" проведе перевірку стану укладення договорів на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів з населенням. Мешканців, які не уклали зазначені договори, очікують штрафи у розмірі 340 грн.

Окрім того, на нараді в Департаменті комунального господарства, транспорту і зв’язку, яка відбулася 4 листопада 2013 року, було прийнято ряд інших рішень та доручень, спрямованих на покращення ситуації з вивезенням побутових відходів та прибиранням контейнерних майданчиків.

Директор Департаменту М. Смушак повідомив, що рішенням виконавчого комітету від 31 жовтня 2013 року було затверджено 20 місць для складування великогабаритних відходів. Відтак відтепер мешканці міста та суб’єкти господарювання зобов’язані звозити великогабаритні відходи, в тому числі змети та листя, у визначені рішенням виконавчого комітету місця для зберігання великогабаритних відходів, При цьому змети та опале листя мають збиратися у мішки або кульки. Вивозити зазначені відходи і надалі будуть визначені виконавці послуг з вивезення ТПВ - ПрАТ "АТП-0928" та ДП "Автоколона 2222". Але, якщо на протязі місяця ситуація з вивозом побутових відходів не покращиться, Департамент розірве угоди з даними перевізниками і проведе новий конкурс. Вивезення сміття - це бізнес і на ринку мають працювати ті, хто може забезпечити максимальну якість послуг.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА