друкувати


Майже 100 % касової техніки платників Коломийщини звітує через Інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-05 04:00:27

Всього в Коломийській ОДПІ зареєстровано 465 касових апарати, з них 460 одиниць вже приєднана до Єдиної системи обробки даних Міністерства доходів і зборів України.

Нові апарати автоматично передають дані про проведені розрахунки на спеціальний сервер Міндоходів. Тепер власникам цих касових апаратів не потрібно надавати звітність щомісяця, тому завдяки новітнім технологіям підприємці заощаджують не лише гроші, а і час.

Наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13№ 522 затверджено новий Державний реєстр РРО з переліком сучасних моделей, які мають вбудовані модеми, або функціонують у комплекті з модемами. Отож, на сьогодні до переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів, які дозволені до використання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Всі вони відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів у електронній формі. Натомість, з реєстру виключено ряд старих моделей РРО, які не могли звітувати в електронній формі.

Варто зауважити, що Законом України від 21.06.2013 № 357 перенесено терміни застосування штрафних санкцій за неподання до органів доходів і зборів контрольно-звітної інформації від РРО з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ