друкувати


Івано-Франківська область увійшла до Ради Карпатських мас-медіа

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-10-22 01:15:26

Наприкінці минулого тижня у Львові відбувся Форум карпатських мас-медіа. Учасники - представники електронних, друкованих мас-медіа, радіо і телебачення, а також Спілок журналістів прикордонних областей України та Підкарпатського воєводства Республіки Польща обговорили аспекти українсько-польської співпраці в рамках Карпатського Єврорегіону, в т.ч. ЗМІ.

Зокрема, щодо висвітлення проблем Карпат у польських й українських мас-медіа, а також те, які важливі теми оминають журналісти і як можна спільно допомогти у промоції регіону. Модератором заходу був знаний у Польщі й Україні журналіст радіо "Rzeszów" Марек Цинкар.

Під час форуму створено Раду Карпатських мас-медіа, до якої ввійшли представники Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької обласних організацій Національної спілки журналістів України, відділу в Ряшеві Асоціації польських журналістів, а також асоціацій "Карпатський Єврорегіон Польща" та органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна".

Форум також презентував напрацювання проекту "Карпатські мас-медіа як інструмент промоції транскордонної співпраці у Карпатському Єврорегіоні", публікацію "Карпатські мас-медіа - аналіз та можливості польсько-українського транскордонного співробітництва", видану в його рамках.

Згаданий проект реалізує Асоціація "Карпатський Єврорегіон Польща" у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна" та організацією "WETI" за фінансової підтримки Департаменту публічної та культурної дипломатії Міністерства закордонних справ Республіки Польщі.

Джерело: Прес-служба голови ОДА