друкувати


"Права людини. Громада та влада" - тема "круглого столу", який відбувся у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-10-18 01:00:09

Його ініціював Регіональний координатор зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Василь Костів.

У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, силових структур, юстиції, міндоходів, інститутів громадянського суспільства та громадські активісти міста. Активно обговорювалися питання національних механізмів захисту прав людини і роль громадськості та інститутів громадянського суспільства у сфері захисту прав людини.

В.о. начальника Коломийської ОДПІ Мирослава Бундзяк розповіла як міндоходівці працюють над захистом прав громадян та платників податків. Вона звернула увагу присутніх, що обраний Міністерством доходів і зборів України напрям переходу від фіскальної служби до сервісної залишається актуальним. Міндоходівці плідно працюють на платника, орієнтуючи свою роботу на налагодження толерантних, партнерських відносин. Створені Центри обслуговування платників дають можливість ефективно обслуговувати платників податків та громадян. Зокрема, оперативно надавати комплекс послуг по видачі довідок та дозвільних документів, забезпечувати швидкий доступ платника до інформації, надавати якісні консультаційні послуги.

Впроваджено електронні сервіси: сьогодні є можливість безкоштовно отримати ключі електронного цифрового підпису у відокремленому пункті реєстрації користувачів акредитованого центру сертифікації ключів, який з 18 лютого 2013 року відкрито при Коломийській ОДПІ, подати податкову звітність в електронному вигляді, повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників Міністерства доходів і зборів та оперативно вирішити суперечливі питання, що виникають, зателефонувавши на "гарячу лінію" "Пульсу". Також, зменшується кількість перевірок - перевіряється тільки той платник, який задіяний в схемах ухилення від сплати податків. Врегульовано питання видачі довідки про доходи платників податків на загальній системі оподаткування для призначення державної соціальної допомоги, що є одним із вагомих кроків по захисту прав людини.

Завершився захід підписанням меморандуму про співпрацю між громадською радою м.Коломия та Регіональним координатором зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ