друкувати


У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського відбудеться міжнародна наукова конференція

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-10-15 01:00:42

18 жовтня Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського спільно з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника за підтримки Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ проводить Всеукраїнську наукову конференцію "Історичні постаті Греко-Католицької Церкви та їх роль у культурно-просвітницькому й національному відродженні", присвячену 1025-літтю Хрещення України-Руси.

Участь у конференції візьмуть науковці у галузі історії, богослов’я, етнографії, мистецтвознавства з Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини, Рівненщини та Донеччини, а також священики. На пленарному та секційних засіданнях йтиметься про наукові та історико-краєзнавчі дослідження з вивчення ролі Греко-Католицької Церкви в українському національному відродженні (ХІХ-ХХ ст.). Буде звернено увагу на священицькі родини та їх роль у громадсько-культурному житті Галичини, діяльність Греко-Католицької Церкви в роки воєнних лихоліть ХХ ст., розглядатиметься капеланство як релігійно-церковний феномен, висвітлюватиметься робота греко-католицького духовенства в підпіллі та еміграції.

У рамках конференції відбудеться відкриття виставки творів сакрального мистецтва членів Спілки іконописців України - молодих художників і випускників Львівської національної академії мистецтв, зокрема кафедри сакрального мистецтва, які розробляють та виконують проекти розпису церков і комплексів ікон для іконостасів.

Початок конференції о 10-й годині.

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського