друкувати


Відзначення 71-ї річниці створення УПА у Коломиї (програма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-10-08 01:00:30

14 жовтня, у велике релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці, виповнюється 71-ша річниця створення Української Повстанської Армії.

Відбулося засідання робочої групи із підготовки та проведення заходів. Вони фактично розпочнуться 11 жовтня. О 13:00 годині заплановано провести огляд-конкурс повстанської пісні та строю на стадіоні Загальноосвітньої школи №4, в якому візьмуть участь учні шкіл Коломиї.

 

14 жовтня

9.00-11.00 - відбудуться Богослужіння за полеглими воїнами УПА у всіх церквах міста.

10.00 - на Площі Відродження пройде конкурс стройової пісні серед студентів вищих навчальних закладів та переможців аналогічного конкурсу серед учнів загальноосвітніх шкіл.

11.00 - у Музеї історії міста Коломиї заплановано відкриття другого розділу експозицій Музею визвольних змагань.

12.00 -  від пам'ятника Т.Г. Шевченка колона велосипедистів з національними прапорами та прапорами УПА здійснять велопробіг за маршрутом Коломия - Нижній Вербіж - Спас - Коломия. Учасники велопробігу здійснять покладання квітів до могил воїнам УПА та візьмуть участь в урочистому відкритті пам'ятного знаку у селі Спас Коломийського району.

16.00 - у міському палаці культури "Народний дім" відбудеться урочиста академія та святковий концерт.

18.00 - біля пам'ятника провідника ОУН Степана Бандери, на Площі Привокзальній, буде відправлена панахида та здійснено смолоскипну ходу студентів вищих навчальних закладів міста до Площі Відродження, покладання вінків до пам'ятників Бандері, борцям за волю України, Статуї Матері Божої, І. Франкові та Т. Шевченкові.

19.00 - біля ратуші відбудеться запалення "Ватри слави". В цьому заході візьмуть участь народний депутат України Олександр Доній, гості міста, політв'язні.

20.30 - планується показ фільму пам'яті громадсько-політичного діяча Володимира Янкевича.

Джерело: Коломийська міська рада