друкувати


МОН теж хоче демонополізувати ринок підручників?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-10-03 11:00:49

У Міністерстві освіти і науки категорично не погоджуються з думкою про монополізацію ринку підручників та спростовують інформацію про те, що половина всіх підрядів віддається наближеним до керівництва відомства структурам. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

"Хотіли би категорично не погодитися з такими заявами. Насправді, Міністерство освіти і науки виступає за демонополізацію ринку підручників для загальноосвітніх навчальних закладів", - заявили у МОН.

Чиновники наголошують, що свідченням цього є незаперечний факт, що 2013 року забезпечення видруку підручників за державним замовленням здійснювали 17 різних видавництв.

Також у відомстві переконують, що помилки у підручниках не є системними й обов’язково будуть виправлені.

"Нарікання на нові навчальні видання є поодинокими, не мають системного характеру і стосуються переважно окремих механічних помилок, допущених вже на стадії друкування. Після закінчення термінів апробації та моніторингу нових підручників усі виявлені помилки будуть виправлені", - наголошують в міністерстві.

Як відомо, останнім часом у педагогічних та експертних колах широко обговорюється питання прозорості розподілу державного замовлення на навчальну літературу та якості нових шкільних підручників.

Джерело: Освіта.ua