друкувати


Коломия приймає гостей з Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-26 04:00:45

Протягом чотирьох днів у столиці Покуття перебуватиме делегація міста Щецин (Республіка Польща) і міста Белз (Україна). Розпочалася зустріч коломиян з поляками у музеї Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського за круглим столом. Обговорювали можливості та перспективи розвитку співробітництва у галузі культури між громадами міст Белз, Щецин, Коломия. Відомо, що писанкове місто вже давно тісно співпрацює з поляками.

Член правління Об’єднання українців у Польщі (ОУП), голова Щецинського відділення ОУП, голова Ради національних меншостей Західного Помор’я Іван Сирник захоплений Коломиєю. Бачить великі перспективи міста і сподівається на подальшу співпрацю.

Про своє місто Белз та досягнення його мешканців говорили завідувачка історико-краєзнавчим музеєм Державного історико-культурного заповідника міста Белз Ольга Павлат, старший науковий співробітник Державного історико-культурного заповідника міста Белз Надія Зотова та юрисконсульт Державного історико-культурного заповідника міста Белз Юлія Білецька.

Заступник міського голови Ігор Граділь наголосив, що такі зустрічі сприяють подальшій ефективній роботі. Варто ділитися досвідом та запозичувати його у закордонних гостей, щоб покращувати діяльність в кожній сфері міста.

Нині польська делегація має на меті ознайомитися з культурними місцями Коломиї та взяти участь у Четвертому Січовому святі приуроченому 100-річчю українського Січового Стрілецтва, яке проводиться під гаслом "Українські Січові Стрільці - лицарі рідного краю"

Джерело: Дзеркало Коломиї