друкувати


З вересня по листопад на Коломийщині проходитиме двомісячник з охорони нерестуючої форелі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-26 01:00:36

З метою забезпечення охорони, відтворення і збільшення рибних запасів у водоймах загального користування району та керуючись ст. 41 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" перший заступник голови райдержадміністрації Роман Панчук підписав розпорядження про проведення у районі з 25 вересня до 25 листопада двомісячника з охорони нерестуючої форелі.

Затверджено заходи, якими передбачено, зокрема, активізувати проведення рейдових перевірок з контролю за якістю промислових та побутових стічних вод, що скидають у водойми; з дотримання правил зберігання та застосування отрутохімікатів; санітарного стану водойм та якості води в них, облаштування водозаборів ефективними засобами рибозахисту. Належиться забезпечити суворий контроль за недопущенням торгівлі рибою та продуктами її переробки без підтверджуючих документів. Також проводитиметься роз’яснювальна робота через засоби масової інформації.

У розпорядженні наголошується на необхідності виконкомам сільських та селищних рад, міськвідділу міліції посилити боротьбу з браконьєрством, вжити заходів щодо недопущення забруднення водойм, попередження загибелі іхтіофауни. Будуть проводитись рейди з недопущення та припинення вибору піщано-гравійної суміші з водних об’єктів, де проходить нерест форелі, а також заборонено проведення робіт у водоохоронних зонах та прибережних захисних смугах водних об’єктів району, які можуть негативно впливати на нерест форелі.

Джерело: газета "Вільний Голос"