друкувати


Коледжі та технікуми виключать з системи вищої освіти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-17 09:00:39

Про це, під час свого виступу на зустрічі членів Міжнародної організації роботодавців з Європи та Центральної Азії, сказав перший заступник міністра освіти і науки Євген Суліма.

"Ми продовжуємо шукати механізми, які дозволили б гнучко та оперативно реагувати на нові запити економіки нашої країни, що на наш погляд є єдиним можливим стратегічним шляхом розвитку освіти", - зазначив Суліма.

За його словами, сьогодні Міністерство освіти і науки активно працює над законопроектом "Про професійну освіту", який покликаний значно модернізувати систему професійної освіти та підняти її престижність серед молоді.

"Ми також розуміємо, що сьогодні потрібно збільшувати державне замовлення на підготовку фахівців інженерно-технічних спеціальностей, ІТ-фахівців, таким же чином підтримувати і робітничі професії - і цей задум поступово реалізовується", - підкреслив чиновник.

Він зазначив, що відповідно до нового законопроекту, у системі вищої освіти України залишаться лише університети та академії, а усі коледжі, технікуми та інші навчальні заклади, які здійснюють підготовку молодших спеціалістів - перейдуть до системи професійної освіти.

"Тобто це той варіант, коли професійна освіта має стати тим самим гнучким інструментом для роботодавців у контексті якісної кадрової підготовки", - наголосив заступник міністра освіти.

Джерело: Освіта.ua