друкувати


У Коломиї започаткували фестиваль духовної пісні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-16 01:00:39

У Коломиї вперше відбувся фестиваль духовної пісні "Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю". Заснував його Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ та ГО "Зарваницька ініціатива". Концерт проходив з нагоди 1025-річчя відзначення хрещення Руси-України. На урочистості приїхали поважні гості зі всієї України.

Зініціювати духовний захід Любомир Глушков вирішив вже давно. Цю ідею одразу підтримав Владика Чернівецько-Коломийської Єпархії Василій Івасюк.

Володимирське хрещення принесло для України благословення та воз’єднання, - каже Владика Василій Івасюк. - Потрібно щороку ушановувати цю величну дату. Адже Блаженний той народ, у якого є Господь Бог.

До його слів долучився депутат Коломийської міської ради Любомир Глушков. Він зазначив, що Коломия завжди була культурним та духовним центром.

У місті над Прутом завжди організовують різноманітні концерти, - провадить розмову Любомир Глушков, - втім, мало уваги приділялося духовній пісні. Я вирішив, що проведення такого заходу є надзвичайно потрібним. Завдяки Владиці вдалося реалізувати задумане. Сподіваюся, що це величне свято отримає своє продовження.

На концерті виступали хор Чернівецько-Коломийської Єпархії, юні таланти та відзначені артисти.

Джерело: Тижневик "Дзеркало Коломиї"