друкувати


Бюджет Коломийщини поповнився на 117 мільйонів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-10 11:00:06

За підсумками восьми місяців поточного року року від платників податків Коломийщини до Державного бюджету України надійшло 32,7 млн грн.

Надходження за основними бюджетоформуючими податками державної казни склали близько 19 млн грн з податку на додану вартість та 8 млн грн з податку на прибуток.

Місцеві бюджети отримали майже 85 млн грн, що на 3 відсотки більше надходжень аналогічного періоду минулого року. Як і раніше, основним платежем у дохідній частині місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб, за яким надійшло майже 58 млн грн. За іншими бюджетоформуючими платежами місцевої казни надійшло 16 млн грн, зокрема: плати за землю - 7,3 млн грн та єдиного податку - 8,8 млн грн.

Наповнювали бюджет 11362 платники податків, з яких 2418 юридичних осіб та 8944 фізичних осіб - підприємців, для яких на сьогодні розширений спектр сервісних послуг та якісне обслуговування. Адже, налагодження толерантних, партнерських відносин спрямованих на підвищення податкової культури платників сприяє добровільній сплаті податкових платежів.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ