друкувати


За 8 місяців платники податків Коломийської ОДПІ отримали понад 2000 податкових консультацій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-09 04:00:59

З них, 1585 податкових консультацій надано по телефону, решту - 851 консультацію платники податків отримали під час візиту до податкової інспекції.

Найчастіше, а це 44 відсотки від загального обсягу консультацій платники податків запитували про особливості оподаткування місцевих податків і зборів. Таких консультацій зареєстровано 1078. Зокрема, з запитаннями щодо порядку заповнення та подання декларацій, внесення змін до Свідоцтва платника єдиного податку зверталися суб’єкти підприємницької діяльності, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Майже 28 відсотків консультацій стосувалися податку на доходи фізичних осіб. Платників найбільше цікавили питання застосування податкової соціальної пільги, заповнення податкового розрахунку за формою 1-ДФ, оподаткування доходів фізичних осіб, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування.

Решта - 28 відсотків консультацій стосувалися ресурсних платежів,податку на додану вартість, податку на прибуток та застосування фінансових санкцій.

Коломийська ОДПІ звертає увагу, що відповідно до п.52.3 ст.52 Податкового Кодексу України платники податків можуть отримати податкові консультації в усній, письмовій або електронній формі.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ