друкувати


Коломиянин Олексій Гуцуляк - світовий рекордсмен

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-05 05:00:14

"Книга рекордів Гіннесса" офіційно підтвердила, що визнала рекорд 32-річного українця - як найдовше перебування голої людини під снігом.

Кілька місяців тому він пробув у сніговому заметi понад годину, і на 20 хвилин перевершив досягнення китайця. Досі таке досягнення було зафіксоване за Цзiнь Сунхао, який 2011 року провів у кучугурі 46 хвилин і 7 секунд. А наш рекордс­мен протримався довше - годину і двадцять секунд! Сьогодні на рахун­ку Олексія Гуцуляка також два рекорди України з тривалостi перебування у снігу. Перший раз рекорд був зафіксований взимку 2012 року, коли чоловік пролежав під сніговим покривалом 34 хвилини і 4 секунди. Наступної зими коломиєць вирішив пролежати під снігом годину

"Я до цього йшов майже десять років, - каже Олексій Гуцуляк. - За цей час по-різному випробовував свій організм - купався в ополонці, обтирався снігом, обливався водою. Відчуття так сподобалися, що тепер жодного зимового дня не уявляю без цієї процедури. Перед останням випробовуванням тренувався цілу зиму. Щодня закопувався у сніг і продовжував час перебування. Адже попередній рекордсмен провів у снігу 46 хвилин. Тож, аби досягти більшого, планував пролежати під снігом щонайменше годину. А протиримася довше - годину і двадцять секунд".

Але спинятися на досягнутому рекордсмен наміру немає. Цими днями 33-річний Олексій Гуцуляк, юрист за фахом, готується побити світовий рекорд тривалості хзапливу під товщею криги, який нині належить голландцеві Віму Гофу і становить одну хвилину п’ятнадцять секунд. Цей рекорд він має намір поставити на озері Світязь, у січні-лютому 2014 року. Новий рекорд Олексієві, за його підрахунками, обійдеться у 100 тисяч гривень.

Джерело: Експрес