друкувати


Прикарпатську школу розмістили у конюшні. Селяни вийшли на пікет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-04 05:00:41

Шкільна епопея на Прикарпатті триває. Мешканці села Раковець, які відмовляються пускати на навчання дітей до аварійної школи, нині вимагали спорудження нової під стінами Івано-Франківської обласної адміністрації.

Свою акцію протесту селяни називають безстроковою. Діти не ходитимуть на уроки, допоки на місці нової школи їхні батьки не побачать техніки, будматеріалів та будівельників. Нагадаю, селяни заборонили дітям навіть наближатись до аварійного закладу.

У школі замість єдиного світлого приміщення - сім маленьких будівель, де раніше жив священик, працював дитсадок, сільрада і навіть конюшня.

Будинки тріщать по швах і, аби стіни та стеля не звалились випадково на дітей, їх підперли шафами, а фундамент підтримують стовпчиками, аби не той роз’їхався.

Влада пропонує їздити школярам до сусідньої школи. Але батьки проти.

"Є певні проблеми фінансового характеру і в державі, тому на сьогоднішеній день Раковецька школа ще не збудована. Вона є в плані будівництва, і вона буде збудована. Як тільки будуть надходити гроші з державного бюджету, буде йти далі будівництво", - каже заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Іваницький.

Джерело: ФАКТИ.ICTV