друкувати


Голова Світової федерації українських жіночих організацій відвідала Коломию

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-03 12:00:32

Орися Сушко всі сили віддає на вівтар розбудови громадянського демократичного суспільства в Україні.

Вона очолює Світову федерацію українських жіночих організацій. З робочим візитом вона спільно із донькою відвідала Коломию, щоб ближче познайомитися із роботою Союзу українок Коломийщини та перейняти досвід.

Хоча проживає пані Сушко у Канаді, але не забуває свого коріння і часто відвідує Україну. У Коломиї високоповажна гостя вже не вперше.

Марія Гнатюк, голова Союзу українок Коломийщини, познайомилася з Орисею Сушко два роки тому на з’їзді СФУЖО у Києві. З того часу зав’язалася дружба та міцна співпраця. Коломиянка Олена Кисілевська була першою головою СФУЖО у 1948 році. Орися Сушко вислала чимало копій документів, які свідчать про активну діяльність нашої землячки. Коломиянки на основі зібраних матеріалів організували куток громадської діячки.

- Ми відвідали нараду у Львові, а по завершенню навідалися у Тернопіль з візитом до родини. Не могли оминути увагою Коломию, - мовить гостя з Канади. - Вперше у Коломиї я була у 2001 році і отримала неабияке враження від Музею писанок.

СФУЖО об’єднує довкола себе 27 жіночих організації у 17 країнах світу. За словами пані Сушко, це велика сила жіноцтва і саме коломияни можуть внести свою частину у розбудову федерації, оскільки працюють дуже ефективно.

Джерело: Тижневик "Дзеркало Коломиї"