друкувати


Питання по УРП з Shevron буде вирішене у вересні - Е.Ставицький

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-28 04:00:53

Питання щодо підписання угоди про розподіл продукції з Shevron планується вирішити уже у вересні. Про це журналістам заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, передає кореспондент УНН.

"Плануємо у вересні вирішити питання стосовно узгодження з Львівськими та Івано-Франківськими обласними радами", - сказав Е.Ставицький.

Він поінформував, що наразі облради надали більше 30 пропозицій, з яких враховано майже 90%.

Міністр також сказав, що в четвер, 29 серпня, відбудеться засідання міжвідомчої комісії, на якій всі пропозиції облрад будуть враховані.

За словами Е.Ставицького, протягом двох тижнів відбудеться сесія, на якій це питання буде вирішене.

Як повідомлялося, фракція ВО "Батьківщина" Івано-Франківської облради відмовилася голосувати за проект Угоди про розподіл продукції з Chevron Ukraine B.V. (Нідерланди),

Раніше голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк наполягав на поіменному голосуванні депутатів з питання про узгодження проекту угоди про розділ продукції компанією Chevron Ukraine B.V. (Нідерланди, належить американської Chevron) і компаній "Надра Олеська" (Київ) на Олеській газовій площі (Львівська й Івано-Франківська області) на сесії 20 серпня.

За оцінками М.Вишиванюка, від видобутку сланцевого газу в обласний бюджет додатково надійде 700 млн гривень.

31 липня, голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук заявив, що угода між Україною, компанією "Шеврон Юкрейн Б.В." та ТзОВ "Надра Олеська" про видобуток сланцевого газу в межах ділянки Олеська на Прикарпатті не пройшла ні екологічної, ні правової, ані економічної державної експертизи.

Джерело: УНН