друкувати


Останній термін сплати земельного податку - 29 серпня 2013 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-27 10:15:34

Сплачують цей податок власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Підставою для нарахування плати за землю є дані Державного земельного кадастру.

Нарахування громадянам земельного податку проводиться органами Міністерства доходів і зборів України до 1 липня. Сплата податку здійснюється протягом 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення на рахунок відповідного місцевого бюджету через відділення банків та/або поштові відділення до 29 серпня 2013 року.

У разі якщо платник податків добровільно не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання - такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу у розмірах: при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу; при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Пеня нараховується на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені) із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.

Від сплати земельного податку звільняються інваліди першої і другої груп; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Однак, вказані пільги щодо сплати земельного податку поширюються лише на одну земельну ділянку за кожним видом використання в межах граничних норм.

Джерело: Прес служба Коломийської ОДПІ