друкувати


Прокуратура вимагає усунути порушення законодавства про безпеку руху на автошляхах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-22 11:00:08

Прокуратурою міста Івано-Франківська систематично проводяться перевірки щодо належного утримання автошляхів в обласному центрі.

Прокурорською перевіркою встановлено, що стан безпеки на автомобільних шляхах міста залишається незадовільним, а значна частина дорожнього полотна перебуває в аварійному стані. Негайного ремонту потребують об’їздні дороги, що проходять через вулиці Набережна, Микитинецька, Тополина, Автоливмашівська, Коновальця, Івасюка та Надрічна. При цьому, службові особи органів місцевого самоврядування не вживають дієвих заходів з даного приводу.

Водночас, на окремих ділянках міських шляхів загального користування не проведено своєчасного оновлення дорожнього покриття, не встановлено чи не замінено дорожні знаки, а також не поновлено осьової лінії.

За результатами перевірки, прокуратурою міста Івано-Франківська розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами виконавчого комітету міської ради та одного з комунальних підприємств під час виконання робіт з ремонту вулиць міста. Крім того, внесено чотири подання міському голові про усунення порушень вимог законодавства щодо створення безпечних умов руху на автошляхах міста, за розглядом яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто двох посадових осіб виконавчого комітету міської ради.

Прокурорські перевірки тривають. На даний час прокуратура перевіряє цільове використання міською радою бюджетних коштів, виділених для ремонту та реконструкції автомобільних шляхів міста.

Джерело: Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області