друкувати


На Коломийщині анімаційна ферма "Ковчег" отримала від чехів альтанку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-20 01:00:50

Томаш, Ян, Їржі та Вацлав працювали шість днів під палючим українським сонцем, аби внести свою часточку допомоги анімаційній фермі "Ковчег", створеній спільними зусиллями БФ "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії" та партнерської організації "Архієпархіальний Карітас" міста Оломоуц (Чеська Республіка).

Кожен з чоловіків має у Чехії безліч обов’язків, роботу та сім’ю, але вони всім пожертвували і на тиждень взяли відпустку за власний рахунок, за власний кошт приїхали до Коломиї, аби зробити добру справу - зробити власними руками альтанку, яка вже прикрасила острівок на озері ферми, повідомили у прес-службі Благодійного фонду "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії".

Поїхати на море чи до України? Такого вибору перед собою чехи не ставили. Вони в один голос сказали, що просто відпочиваючи, нікому більше користі не приноситься, аніж собі. В той час пожертвувавши свій час, кошти і зусилля на добру спільну справу, отримуєш у десятки разів більше задоволення ніж, просто марнуючи час на пляжі.

- На сонці більше 30 градусів і трохи важко, але ми віримо, що кінцевий результат того вартуватиме, - мовив стомлений Томаш, якого заледве вдалося відірвати на хвилинку для розмови. З 8-ї години ранку і до 7-ї години вечора чоловіки безперестанку трудилися. З нічого вони на очах творили шедевр. Матеріал для альтанки шукали скрізь - це різні будівельні відходи.

Для Томаша, Яна, Їржі та Вацлава це вже не перший візит в Україну. Вони допомагали ліквідовувати повінь 2008 року, а також працювали у Лопатині та інших містечках, де реалізовували маленькі проекти. У Коломиї вони вперше. Чесно зізналися, що поки що міста не бачили, бо з самого ранку працюють на фермі, а ввечері хочеться просто відпочити.

- Допомога цих чотирьох чоловіків для нас дуже цінна, - поділився Роман Рєзнік, менеджер проектів БФ "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії". - Вони не просто подарували нам альтанку, у яку вклали свій час, кошти та зусилля, але й показали українцям добрий приклад того, як потрібно вміти віддавати часточку себе в ім’я інших людей.

Волонтерський рух в Україні та у Коломиї зокрема ще дуже слабкий. Для його розвитку вкрай необхідні такі зразки для наслідування, тому благодійний фонд "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії" дуже дякує волонтерам з Чехії за подаровану альтанку та за добрі серця.

Джерело: ВІКНА