друкувати


В Івано-Франківську вкотре обговорили проблему протидії торгівлі людьми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-15 05:00:56

В Україні та Івано-Франківській області, зокрема, дедалі більшою стає проблема торгівлі людьми. Якщо спочатку найбільше під ризик попадали жінки, то тепер чоловіки і діти.

Тому фахівці зазначають, що необхідно привернути увагу якомога більше осіб до проблеми, щоб попередити торгівлю людьми, адже з 2004 року тенденція на торгівлю людьми зростає.

Про це мовилось на прес-конференції з презентації звіту про виконання Україною та Прикарпаттям міжнародних стандартів прав людини щодо захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Найчастіше українців продають з метою трудового та сексуального рабства. За останніми тенденціями діти теж попадають у ці категорії. Крім того, змушують до жебракування та продають на органи.

Проаналізувавши інформацію зібрану з 14 регіонів України, серед яких Івано-Франківська область, Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми дійшла висновку, що влада не створила на сьогодні дієвих механізмів захисту прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та права на отримання передбаченої законодавством допомоги, воно відбувається з порушенням прав людини та конфіденційності. Плани реабілітації та реінтеграції, складені державними установами, фактично не виконуються.

"Ми працюємо з жертвами, а необхідно робити все для того, щоб попереджувати людей про небезпеки, проводити профілактичні заходи щодо протидії торгівлі людьми. Того, що робиться з боку карітасу та організацій недостатньо. Цим питанням ґрунтовно має займатися влада. Треба думати як Держава реально може допомагати щодо протидії торгівлі людьми" - зазначила Наталія Козакевич, координатор МОМ в Івано-Франківській області.

Крім того, мовилось, що на сьогоднішній день Держава не створила достатньо інформаційних програм по протидії торгівлі людьми. 2 роки в Україні не було цільової програми, яка б попереджувала та боролась з нагальною проблемою.

Джерело: Бліц-інфо