друкувати


У Яремче влада заборонить продавати "енергетики" дітям

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-13 02:00:43

Про шкоду, яку наносить вживання енергетичних напоїв підростаючому організму, напевне знають навіть діти у садочках. Проте, представники влади, лікарі та громадськість стурбовані питанням вживання енергетичних напоїв дітьми і підлітками.

9 липня 2013року відбулося засідання щодо обговорення проекту регуляторного акту "Заборона енергетичних напоїв на території міської ради для дітей та підлітків".

На обговоренні були присутні представники громадських організацій, депутати міської ради, підприємці міста Яремче, міської центральної лікарні, управління освіти міськвиконкому, директори шкіл.

Присутні погодились, що сьогодення вимагає втручання кожної людини в ситуацію, яка склалася, адже саме від способу життя підлітків залежить здоров’я нації.

Після емоційного обговорення поставленого питання на засіданні було прийнято рішення підтримати пропозицію комісії та обстежити розташовані поблизу навчальних і дошкільних закладів об’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами, щодо заборони продажу енергетичних напоїв на території міської ради.

Окрім того, було доручено Центральній міській лікарні, Редакції регіонального часопису "Яремчанський вісник", Управлінню освіти міськвиконкому провести масово-роз’яснювальну роботу серед батьків та учнів щодо шкідливості вживання енергетичних напоїв.

Джерело: Бліц-інфо