друкувати


У Яремче головний лікар незаконно забудовував землю санаторію "Прикарпатський"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-12 10:00:44

Прокуратура м. Яремче Івано-Франківської області у травні цього року до суду направлено кримінальне провадження щодо головного лікаря санаторію "Прикарпатський" за частиною 2 статті 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем).

Про це поінформували в Управлінні захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Генеральної прокуратури України.

Як з’ясувалось, лікар, зловживаючи своїм службовим становищем, самовільно захопив і розпочав будівництво на земельній ділянці санаторію площею 0,13 га вартістю 400 тисяч гривень.

Під час досудового слідства земельну ділянку повернуто у користування санаторію.

Крім того, за результатами проведених на вимогу прокуратури обмірів меж земельної ділянки цього закладу, встановлено самовільне зайняття її частини іншою особою. За цим фактом у липні цього року розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 197-1 КК України (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво). Слідство триває.

У прокуратурі нагадують, що під час перевірок використання державного майна санаторно-курортного та оздоровчого призначення виявлено численні правопорушення. Зокрема, під час перевірок з питань правомірності використання рекреаційних земель внесено 65 подань, розпочато 23 кримінальні провадження щодо незаконного відчуження і самовільного зайняття земель площею 78 га.

Джерело: ZAXID.NET