друкувати


Дані споживчого ринку Коломийського району

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-08 11:00:45

Сьогодні в районі налічується 18 пилорам, 11 ковбасних цехи, 11 хлібопекарських підприємств, підприємців - фізичних осіб, якими виробляється близько 75 тонн хлібобулочних виробів у місяць. У порівнянні з минулим роком виробництво хліба по вказаних підприємствах збільшилось на 8,8 тонн (66,2 тони у 2012 році).

Так, із 50 сільських, селищних рад району повністю хлібобулочні вироби місцевих товаровиробників завозиться в 42 населені пункти сільських, селищних рад, або 180 торговельних закладів, кількістю 340,1 тонн. Частково реалізується завізний хліб з інших областей у 8 населених пунктах сільських рад, або 10 торговельних закладах в кількості 4,2 тони, що становить 3% від загальної реалізації хліба в місяць (ТзОВ "Агробізнес" (Хмельницька область), а саме: Корнич, Марківка, Молодятин, Підчайчики, Ценява, Угорники, Шепарівці, Раківчик. Як правило, закуповується до 10 - 15 буханок хлібобулочних виробів через день відповідно до попиту. Споживається хліба населенням 342 тони в місяць, 11,4 тони в добу, або 122 грами в добу однією людиною (при нормі 283 грами). Проте, оскільки район є сільськогосподарський населенням випікається хліб особисто для власного споживання ( посіяно зерна населенням 4,4 тис гектарів).

З початком року кількість торговельних закладів куди завозиться хліб з інших областей зменшилась на половину.

Завіз хліба ТзОВ "Агробізнес" пояснюється попитом населення у придбанні, та тим, що створені вигідні умови по поверненню непроданого хліба.

Крім того, для повного забезпечення хлібобулочними виробами місцевих товаровиробників в торговельних закладах району планується продовжити роботу протягом серпня - вересня цього року з суб’єктами підприємницької діяльності, які закуповують хліб з-за меж області.

З метою організації завезення сільськогосподарської продукції на ринок м. Івано-Франківська, забезпечення населення району сільськогосподарською продукцією, продовольчими товарами, насіннєвим матеріалом, саджанцями, мінеральними добривами та засобами захисту рослин, було видано розпорядження районної державної адміністрації від 22.03.2013р. №133 "Проведення ярмарків". Затверджено список сільськогосподарських та переробних підприємств району, які брали участь в ярмарках "Весна-2013", що проходили в обласному центрі по вул. В.Стуса (ринок "Східний" ТзОВ "Гаразд України" та на ринках селищ Гвіздець і Печеніжин, ТзОВ "Потенціал" селища Отинія, ПФ "Богатир" села Коршів, сільськогосподарському гуртово-роздрібному ринку ТзОВ "Коломийський Колос", МП "Торговиця", КП "Коломийський центральний продовольчий ринок" в м. Коломия.

Переробні підприємства, сільськогосподарські та фермерські господарства району представляли широкий асортимент м'ясо-ковбасних, хлібобулочних, кондитерських виробів, консервовану, квашену та солену продукцію, зерно, комбікорми, овочі, фрукти, яйця, насіннєвий матеріал, саджанці, мінеральні добрива та засоби захисту рослин.

 ФГ "МІЙ" реалізовує підрощену птицю, ФГ "Бджілка" - мед та продукцію бджільництва.

СОК "Чиста флора", представила широкий асортимент фіточаїв в новій упаковці, хороший дизайн.

ПСВТП "КВІЛТ", як місцевий товаровиробник, у 2012 році прийняло участь у щорічному Всеукраїнському конкурсі "100 кращих товарів України". Сиропи фруктові і ягідні з обліпихою ввійшли в перелік кращих товарів України. З метою розширення асортименту та збільшення обсягу плодоовочевих консервів ПСВТП "КВІЛТ" провів реконструкцію з добудовою приміщень на 400 м3, встановлено холодильні камери в яких продукція зберігатиметься при температурі (-250 ) на площі 180 м3, та холодильні камери де продукція зберігатиметься при температурі від (0 до -50) - 180м3 площ, а також складське приміщення де зберігатиметься сушена продукція на площі 200м3.

ФГ "ДелСо" за результатами роботи у 2012 році Міжнародним економічним рейтингом "Ліга Кращих" визнано найкращим підприємством серед малих підприємств виробників ковбасних виробів, 27 місце по Україні серед 50 підприємств України.

З початку року проведено 72 ярмарки, де реалізовано продукції на суму 3 425 тис грн.

ПСВТП "КВІЛТ", як місцевий товаровиробник, у 2012 році прийняло участь у щорічному Всеукраїнському конкурсі "100 кращих товарів України". Сиропи

З метою забезпечення насичення споживчого ринку плодово-ягідною продукцією розширено площі під багаторічними насадженнями, зокрема, в ПП "Степан Мельничук" в 2012 році посаджено 20 гектарів, а в 2013 році 10 гектарів молодого саду.

З метою забезпечення продовольчої безпеки району створено незнижувальний (трьохмісячний) запас продовольчого зерна в розмірі 3870 тонн.

Ведеться робота з підприємствами хлібопечення на предмет недопущення зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби, насамперед, сорти хліба масового вжитку.

Джерело: Коломийська РДА