друкувати


Івано-Франківський міськвиконком програв судовий процес інвалідам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-02 01:00:05

Громадська організація "Слід" виграла судовий процес проти Івано-Франківського міськвиконкому. Івано-Франківський міський суд зобов’язав чиновників надати інформацію про реконструкцію перехрестя вулиць Пасічна, Галицька, Тролейбусна, яку інваліди вимагали ще з минулого року. Як стало відомо "Репортеру", суддя Ольга Бабій прийняла відповідну постанову 26 червня.

Нагадаємо, ще в листопаді минулого року представники інвалідських організацій провели аудит доступності перехрестя вулиць Галицька - Пасічна - Тролейбусна, де тривала масштабна реконструкція. Визначених законодавством умов для малорухомих груп населення тут не зробили.

Інваліди подали інформаційний запит до міськвиконкому, де просили інформацію по об’єкту - від розробника проекту до кошторисної та договірної документації, бо хотів з’ясувати, чий же це недогляд - проектантів чи виконавців. Після відписок чиновників громадська організація Сімей людей з інвалідністю та дітьми (СЛІД) подала до суду, щоб таки змусити чиновників оприлюднити інформацію.

Лише цього року об’єкт обладнали умовами для малорухомих груп населення.

Джерело: Газета "Репортер"