друкувати


В Івано-Франківську проведуть позапланову інвентаризацію продовольчих і промислових ринків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-01 01:00:52

Як повідомив заступник начальника управління торгівлі Івано-Франківського МВК Віктор Рараговський, її ініціював Комітет з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Верховної Ради.

"На сьогодні в нас є 15 ринків, з них - 6 торгують непродовольчими товарами, 1продовольчий та 8 змішаної групи. В загальному нараховується майже 5 тисяч торгових місць. В залежності від спеціалізації до них є відповідні вимоги. Зараз розпорядженням міського голови Віктора Анушкевичуса створена комісія, яка перевірятиме чи справді все, що зазначено у базарних паспортах відповідає дійсності. Остання паспортизація проводилась близько 5 років тому, а за цей час могло багато змінитись", - пояснює Віктор Рарагоський.

За його словами, ринки вже подали інформацію про суб’єктів господарювання, документи та землю, план-схеми евакуації та інші документи на вивчення комісії.

"За документами у нас все добре, але чи співпадає інформація з реальністю покажуть перевірки на місцях. До 15 вересня маємо цю роботу виконати. Тільки після того будемо робити висновки та, за потребою, давати відповідні приписи на виправлення недоліків", - зауважує Віктор Федорович.

Зокрема на ринках перевірять межі територій, кількість працівників, санітарні умови, перелік надання обов’язкових послуг, та інше.

"Є ринки, які можна ставити в приклад, інші мають багато недоліків. До завершення інвентаризації рано говорити про найкращі чи найгірші умови, але до прикладу ринок на вулиці Петлюри вже повністю реформувався. Думаю, там зауважень буде мало. А от базар на вулиці Хотинській (ред. "П’яний базар") в недалекому майбутньому мають зносити для продовження Південного бульвару. Звичайно, розуміючи це, його керівництво не хоче вкладати туди гроші. Та все ж елементарних санітарних норми повинні дотримуватися всі", - вважає Рараговський.

Джерело: Бліц-інфо