друкувати


Перетинати кордон для туристичних груп стане простіше, - ДПСУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-30 10:00:35

З 1 серпня в Україні запровадять нову технологію перетину державного рубежу туристичними групами, що значно прискорить оформлення документів на кордоні.

Про це сьогодні, 29 липня, йшлося на круглому столі щодо літнього туристичного сезону 2013 року, передає кореспондент IA ZIK.

Відтепер туроператорам пропонується надсилати не пізніше, ніж за 24 години до прибуття автобуса в пункт пропуску, де планується перетин кордону, на електронну скриньку пункту пропуску повідомлення з інформацією про організатора міжнародного перевезення організованої групи, туристичний маршрут, вказати номер автобуса, дату та орієнтовний час прибуття в пункт пропуску, а також надати інформацію про кожного пасажира.

У свою чергу, у пунктах пропуску будуть виділятися окремі смуги перетину кордону для організованих груп туристів.

За словами прикордонників, це дозволить втричі скоротити час на оформлення документів на кордоні.

Заступник начальника штабу Львівського прикордонного загону, начальник відділу прикордонного контролю штабу Ігор Матвійчук зазначає: "Запроваджується інноваційний підхід до оформлення організованих туристичних груп. Він полягає в тому, що у туроператорів буде можливість попередньо надавати інформацію на всіх 31 пунктах перетину про групу туристів. Це дасть можливість спростити процедуру оформлення, ми зможемо завчасно перевірити людей по відомчим базам даних. Ми будемо очікувати прибуття групи і це дасть можливість в пріоритетному порядку її оформити. Це втричі скоротить час оформлення одного транспортного засобу. Зараз оформлення одного автобусу з 40 пасажирами займає близько 40 хвилин. Тепер ця процедура може скоротитися до 15 хвилин.

Такі показники були нами зафіксовані під час Євро - 2012. Ми оформлювали транспортні засоби за 12-15 хвилин. Ми отримували інформацію завчасно і наперед знали, яка туристична група слідуватиме".

За його словами, запровадження такого порядку оформлення документів дасть змогу офіційно звернутись до сусідніх держав, щоб автобуси з туристами швидше перетинали і їхні пункти пропуску.

"Будемо співпрацювати в цьому напрямку, зокрема, через польських прикордонників передавати інформацію до польських туроператорів і говорити про спільний контроль спрощеного оформлення визначених категорій пасажирів", - запевнив заступник начальника штабу Львівського прикордонного загону Ігор Матвійчук.

Джерело: ЗІК