друкувати


Батько і син Задорожні видали книгу "Галичина: історія і філателія"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-30 09:00:52

Незвичний погляд на історію - через призму поштових марок, конвертів, штемпелів. Анатолій і Микита Задорожні, батько і син, видали книгу "Галичина: історія і філателія", що побачила світ у видавництві "Сімик".

Це перша спроба в історії і філателії розповісти про окремі сторінки з давніх часів у Галичині мовою поштових видань.

Статті-розповіді про Галичину в прадавні та княжі часи, про хрещення Прикарпаття, про наш край за часів князя Олега і Святослава, Володимира, Ярослава Мудрого і Ярослава Осмомисла, про утворення Галицько-Волинського князівства, про короля Данила Галицького та інші історичні періоди доповнюють фотоілюстрації марок, конвертів, листівок з такою ж тематикою.

Академік Володимир Грабовецький назвав цю книгу "новим словом в історіюграфії". Близько 30 років збирав матеріали до такої книги лікар за фахом, філателіст Анатолій Задорожний, почав писати книгу ще у 1991 році. Батька підтримав та допомагав йому син Микита Задорожний, теж медик за фахом.

Це перша така серйозна книга у доробку колекціонерів, до того були окремі каталоги Станіславського доровільного товариства колекціонерів. А загалом Анатолій Задорожний захоплюється філателією майже піввіку.

Джерело: ОДТРК "Карпати"